GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-11-07 21:40:00


Няма такава цена! :)


Наследникът Xiaomi Mi Band Pulse е официално представен

Xiaomi Mi Band 1S

Макар да се включи със закъснение в света на електроники за носене, китайският производител Xiaomi бързо се превърна във важен играч за сегмента. Единствената му досега умна гривна ( фитнес тракер ) Xiaomi Mi Band бе най-достъпната носима електроника от реномирана марка, но това изненадващо не бе за сметка на функционалността и качеството. Устройството разтърси пазарната ниша, защото продажбата на 10 милиона бройки доказа, че бюджетните продукти са огромен шанс за промотиране сред масовата публика. Очевидно бе, че ще бъде разработен наследник, а за такъв се заговори преди няколко месеца.

Xiaomi Mi Band Pulse ( досега бе коментиран като Mi Band 1S ) вече е официално представен. Обновеното устройство идва със сензор за сърдечен ритъм ( пулсомер ), но производителят е успял да запази екстремно достъпната цена. От 11 ноември Xiaomi Mi Band Pulse ще се предлага на познатата цена от 99 китайски юана ( около 16 щатски долара). Оригиналната гривна Xiaomi Mi Band пък получава намаление до 69 китайски юана ( около 11 щатски долара ). Може би официалното предлагането на новото устройство извън Китай ще се забави ( вече сме запознати с тази традиция ), но вероятно скоро ще може да бъде намерено в китайските онлайн магазини, които доставят стоките си по целия свят.

Xiaomi Mi Band и Xiaomi Mi Band 1S

За разлика от по-скъпи продукти като Fitbit Charge HR или Microsoft Band 2, които притежават множество сензори, Xiaomi MI Band Pulse засега ще бъде единственото предложение на подобна цена, което ще предлага сензор за сърдечен ритъм. Измерването може да работи в автоматичен или ръчен режим, а събираните данни ще дадат много по-голяма точност и изчерпателност на проследяването на физическата активност на потребителя.

Mi Fi

Във външния вид на двете поколения на Mi Band сякаш няма големи разлики, но всъщност централният модул на оригиналната версия има размери от 36 на 14 на 9 милиметра, а при наследника стойностите са 37 на 13.6 на 9.9 милиметра. Разликите са малки, но все още не сме сигурни дали верижките и каишките на двете версии ще са съвместими. Хардуерният модул очевидно е станал малко по-дебел, а сензорът за сърдечен ритъм вероятно ще увеличи теглото с около половин грам ( от 5 на 5.5 грама за модула и 14 грама с каишката ). Батерията е с подобен капацитет ( май от 41 на 45mAh ), но вероятно сензорът за сърдечен ритъм ще намали издръжливостта й с няколко дни. Защитата от вода и прах отговаря на на стандарта IP67. Отново е осигурена съвместимост с операционните системи Android и iOS, а ние очакваме и изцяло обновени приложения Mi Fit. Всички останали функции са познати и запазени от предшественика, а за него можете да прочетете подробно в нашето ревю.

Първото поколение на умната гривна Xiaomi Mi Band не бе перфектен продукт, но е чудесен първи избор за потребителите, които искат да изпробват полезността на продукт от тази категория без да рискуване със скъпите предложения на FitBit, Jawbone и други. Наследникът явно продължава традицията.comments powered by Disqus