GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2016-01-11 00:09:22


Сред характеристики на CareTime се споменават Wi-Fi и cloud услуга, които също помагали за бързото откриване на местоположението.


CES2016: ALCATEL ONETOUCH CareTime помага на родителите да контролират децата си

ALCATEL ONETOUCH CareTime

Брандът ALCATEL ONETOUCH, който се явава дъщерна марка на китайската компания TCL Communication, вече е активен участник в сегмента на носимите технологии. Познатите умни часовници ALCATEL ONETOUCH WATCH и ALCATEL GO WATCH са свежи и достъпни продукти, които технологичната публика прие радушно. За настоящото издание на технологичното изложение CES2016 ALCATEL е подготвил нещо по-семпло - детски умен часовник с GPS сензор и 2G GSM мобилна връзка, които да подпомогнат родителите в осигуряване на безопасността на децата им.

ALCATEL ONETOUCH CareTime

Носимите електроники за родителски контрол в момента са на мода, а някои предложения достигат и рекорди в продажбите. Модели като Filip 2, SAFE Kids Paxie Band, LG GizmoPa и LG GizmoGadget предлагат множество разнообразни функции и модули, но идеята на ALCATEL е била за нещо по-опростено, което да е подходящо за деца от 5 до 9 години. ALCATEL ONETOUCH CareTime може да съхранява до 10 контакта за текстови съобщения, както и до 5 предварително запаметени контакта за провеждане на изходящи телефонни повиквания. GPS функционалността за проследяване чрез приложение за смартфон ( съвместимо с iOS 7+ или Android 4.3+ ) пък е разширена с възможност за алармиране при напускане на наблюдава зона. Пропуснати са функции като проследяване на спортната активност и други глезотийки. Джаджата се предлага в 2 цветови комбинации, а батерията издържа около 4 дни.  Защитато на устройството е по стандарт IP65, което означава, че ще се справи с прах и леки пръски от вода.Продажбите стартират през април, а цените ще бъдят обявени по-късно.comments powered by Disqus