GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2016-01-14 02:24:00


Ако всичко мине по план, в края на годината Fossil Group би трябвало да е един от най-големите играчи и в сегмента на умните часовници.


CES 2016: Fossil Q54 Pilot е най-новият член на фамилията Q, но това е само началото

Fossil Q54 Pilot

В рамките на технологичното изложение CES2016 модният гигант Fossil Group направи официален анонс на своя трети умен часовник, който се явява и пета носима електроника в серията Q. Q54 Pilot е стилно устройство, което взаимства традиционния корпус на аналоговия часовник Pilot 54, чийто дизайн пък е инспириран от ретро авиацията. Q54 Pilot е по-близко до умните функции на модела Q Grant , отколкото към пълноценния умен часовник Q Founder, който има дигитален екран и Android Wear. Новата джаджа няма чуствителен на допир дисплей и не предлага показване на нотификациите, затова разчита на вибрация и цветни LED светлини, за да известява собственика. Налични и са и сензори, които проследяват физическата активност ( стъпки, дистанция, калории и т.н. ) по стандартен начин.

Q54 Pilot е съвместим с мобилните операционни системи Android и iOS. Покрай новото устройство идва и обновена версия на фирменото приложение, което дава повече възможности за персонализация на известия, както и подобрени статистики.

Q54 Pilot ще бъде достъпен през пролетния сезон, а цената ще зависи от избраните каишки и верижки, но ще е в рамките между 175 и 215 щатски долара.

Модели на Fossil Q

Амбиции

Представянето на Q45 Pilot е само началото на амбициозна година в носимите електроники за Fossil Group. Компанията обещава да предложи повече от 100 свързани устройства в различни стилове до края на годината. Става дума предимно за умни часовници и умни гривни ( тракери на физическата активност ) сред модните брандове Armani, DKNY, Karl Lagerfeld, Diesel и Michael Kors. Технологията ще бъде подкрепяна от иновациите на новозакупения играч Misfit. Доброто партньорство с Intel също ще бъде продължено. Не знаем колко време ще трябва да изчакаме за среща с носимите електроники на цитираните дъщерни марки на Fossil Group, но съвсем скоро ще бъдат представени 2 нови варианта на умната гривната Q Dreamer. Летните модели Tortoiseshell и Shimmer Horn ще струват 145 щатски долара.

Fossil Group има присъствие в над 150 страни чрез 23 собствени дъщерни дружества и 75 партниращи дистрибутора, което прави към 50 000 точки за продажба.comments powered by Disqus