GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2016-01-06 02:26:00


Huawei Watch е страхотен умен часовник с класически дизайн, но цените му са малко високи.


CES2016: Huawei показа версиите Elegant и Jewel на умния си часовник Watch

Премиерите на носими електроники в рамките на популярното изложение Consumer Electronics Show ( CES2016 ), което се провежда от 6 до 9 януари в Лас Вегас, вече стартират. Китайският производител Huawei представи нови версии ( досегашните са Classic, Active and Elite ) на луксозното и успешно устройство Huawei Watch. Умните часовници Jewel и Elegant, които очевидно са насочени към женската аудитория, са резултат от партньорство с бижутерската компания Swarovski.

HUAWEI WATCH Jewel и Elegant Swarowski

Новите модели притежават техническите характеристике на оригиналния Huawei Watch. Дисплеите са изцяло кръгли, но вече идват с позлатено покритие ( rose gold върху неръждаема стомана ). "Ушите" на корпусите, съответно каишките ( италианска кожа в перлено бяло или сапфирено синьо ) и верижките, са с 10 милиметра по-тесни, което ги прави по-подходящи за жени. 10-те нови лица за екран ( общо са 40 watch faces) също са насочени към тези купувачи, защото са определени като “exclusive feminine”. Всъщност корпусите на Elegant и Jewel са малко пораснали ( 44 мм спрямо 42 мм при оригинала ), а това се дължи на добавените декоративни  елементи.

Позлатеният безел на Huawei Watch Jewel ( десен на изображението ) е инкрустиран с 68 броя кристали ( 1.5мм ) Swarovski Zirconia. "По-сромният" модел Elegant ( ляв на изображението ) залага само на интересна шарка на позлатената рамка.

Спецификации на Huawei Watch Elegant и Huawei Watch Jewel:

  • Процесор: 1.2GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 400
  • Операционна система: Google Android Wear 1.3
  • Свързаност: Wi-Fi, Bluetooth 4.1
  • Дисплей: 1.4-инчов , изцяло кръгъл, резолюция - 400 х 400 , плътност - 286PPI ), AMOLED със сапфир кристал
  • RAM памет: 512MB
  • Вътрешна памет за данни: 4GB
  • Сензори: жироскоп, акселерометър, PPG  сензор за сърдечен ритъм, барометър, вибрация
  • Батерия: 300mAh
  • Размери: 44 x 44 x 11.3 милиметра

Jewel и Elegant ще се продават от месец март, а цените им не са от най-високите сред версиите на модела. Цената на Elegant в САЩ ще е 499 щатски долара, а Jewel ще е достъпен за 599 щатски долара.comments powered by Disqus