GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2016-01-02 21:18:00


Samsung просто желае да тества интереса към подобни разработки, но пък ние много искаме да видим TipTalk на пазара. Ние виждаме потенциал.


Samsung ще представи "wearables" проекти от Creative Lab на CES 2016

 

Creative Lab ( C-Lab ) е инициатива на Samsung, която насърчава иновативните идеи ( 70 готови и 40 в разработка от 2012г. досега ) на собствените служители на корейския гигант. В рамките на популярното технологично изложение CES 2016 ( връзка към официалната страница на събитието ), което ще се проведе от 6 до 9 януари в Лас Вегас, Samsung ще представи много интересни проекти ( от 9 с най-голям потенциал ) на C-Lab. Става въпрос за 3 носими електроники - фокусирания върху здравето умен колан WЕLT, rink контролер за Gear VR, както и фантастичната часовникова каишка TipTalk, която ще предава звук през тялото на потребителя. Проектите все още се разработват, но Samsung иска да получи обратна връзка и допълнителни идеи от технологичната публика, а едва след това да помисли за евентуални пазарни премиери.

 

Samsung WELT

Samsung WELT

WELT изглежда като нормален колан, но всъщност е умно носимо устройство, което се фокусира върху проследяването на физическата активност на собственика си. Сензорите на модерната джаджа измерват размера на талията, хранителните навици, дневните постижения в краченето, както и времето на застояването. Данните се изпращат към специално приложение, което я анализира, за да предложи персонализирани планове за по-здравословно менажиране на човешкото тяло. Samsung WELT ще се появи на пазара в различни стилове, но повече ще научим през следващата седмица.

 

Samsung rink

Samsung rink

Контролерът rink е носимо устройство за ръката, което може да управлява VR системи като Samsung Gear VR. Възможността за натурално взаимодействие с игри и съдържание чрез ръцете е в основата за по-дълбокото изживяване на виртуалната реалност. Samsung вече продава достъпната система Gear VR ( около 200лв. у нас ), а rink е нейният първи официален аксесоар. В дните на CES2016 ще публикуваме повече информация за бъдещето на този проект.

Samsung rink

 

TipTalk - бъдещето на комуникациите чрез носими електроники

Samsung TipTalk

TipTalk е каишка / верижка за часовник, която може да се използва с традиционни или умни устройства. Тя се синхронизира със свързания смартфон ( или умен часовник със самостоятелна мобилна връзка ), за да предложи функционалност за превръщане на текст ( примерно от съобщение ) в глас ( Text-to-Speech ). Генерираният звук или директно телефонно позвъняване се предават през тялото към ухото чрез просто докосване с пръст. Така отпада нуждата от използването на телефонната апарат или отделни слушалки, а предимствата при шумна публична среда са ясни. Проектът е толкова перспективен, че за разработката му е създадена самостоятелната компания Innomdle Lab.

Samsung TipTalk

 comments powered by Disqus