GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2016-01-11 22:10:00


Актулните продукти на Withings са моделите в серията Activité, както и тракерът Pulse Ox.


CES 2016: Withings Go издържа до 8 месеца с едно зареждане

Фитнес тракер Withings Go

Френският производител на потребителска електроника Withings отдавна е активен участник в сегмента на носимите електроники. В рамките на технологичното изложение CES 2016 компанията допълни своето познато портфолио с още едно устройство. Става дума за "фитнес тракера" Withings Go, който предлага енергоефективен е-ink дисплей и много достъпна цена.

Withings Go

Основният корпус на Withings Go може да бъде комплектован с гривна за ръка или щипка за тялото. На симпатичния дисплей с размер 1.1 инча могат да бъдат показвани ежедневен прогрес ( в 88 сегмента) във физическите активности или часовников циферблат. Е-ink дисплеят не само изглежда добре, но е и толкова икономичен, че една стандартна батерия ( може би е CR2032, но засега не е уточнено ) осигурява до 8 месеца работа на Withings Go без зареждане. Характерно за тази технология е, че екранът остава добре видим при всякакви условия. Защитата от вода е осигурена до 50 метра ( 5 ATM ).

Withings Go

Withings Go предлага стандартна функционалност по проследяване на физическата активност ( ходене, бягане, плуване ) и навиците при сън, но обещава, че разпознава всички тези профили автоматично ( всъщност и няма бутон за ръчно стартиране ). Събраните данни ( стъпки, дистанция, калории и етапи на съня ) се изпращат за анализ към фирменото приложение Health Mate ( партниращо с MyFitnessPal, Nike+ и RunKeeper ), което е съвместимо с Android и iOS.

Withings Go ще се предлага в ярки цветове ( жълто, червено, синьо, зелено, черно и т.н. ), а цената за Европа ще е съвсем достъпна - 69.95 евро.comments powered by Disqus