GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2016-02-05 02:38:00


Обновлението ще включа и нови лица за екраните на Casio Smart Outdoor Watch и  Huawei Watch for Ladies.


Android Wear 1.4 добява нови жестове, гласови команди и поддръжка на говорители

Android Wear 1.4

Днес Google анонсира поредното обновление на своята платформа за носими електроники. Android Wear 1.4 е на път към умните часовници, за да добави нови възможности за контрол чрез жестове и гласови команди, както и поддръжка на звук за моделите с говорители. Тези подобрения трябва да направят още удобно задържането на свързания телефон в джоба или раницата, както и освобождаването на ръцете на притежателите на умни часовници.

Новите жестове предлагат разширяване на карта, преключване на приложения и връщане към началния екран ( връзка към упътване на английски за използване всички възможни жестове ). Обновените гласови команди пък ще помагат за улесненото изпращане на съобщения от Google Hangouts, Nextplus, Telegram, Viber, WeChat и WhatsApp.

Пример: “OK Google, Send a WhatsApp message to Nathan: I’ll be right there.”

Нововъведената поддръжка на звук ще позволи провеждането на телефонни разговори чрез Bluetooth, както и прослушването на аудио и видео съобщения от приложения като Glide. Моделите, които за момента притежават нужните вградени говорителчета, са Huawei Watch и ASUS ZenWatch 2 ( модел 49мм) ( изтегления LG Watch Urbane 2nd edition и може би Fossil Founder ) .

Обновлението Android Wear 1.4 ще бъде достъпно през следващите седмици.

Източник: Официален блог на Androidcomments powered by Disqus