GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2016-02-19 20:30:00


Днес Garmin представи и фитнес тракера Vivofit 3, който впечатлява с батерия, издържаща цяла година.


Garmin анонсира Vivoactive HR

Популярният производител Garmin днес анонсира умния часовник Vivoactive HR ( официалното име е vívoactive® HR ), който се явява наследник на успешния миналогодишен модел Vivoactivе.

Garmin Vivoactive HR

Новото поколение запазва добрите функционалности ( всякакви известия от свързан смартфон, прогноза за времето, управление на устройства, GPS, 24-часово наблюдение на физическата активност и т.н.) на предшественика си, но надгражда хардуерната окомплектовка със сензор за сърдечен ритъм, който използва фирмената технология Elevate , която пък вече познаваме от популярните продукти Vivosmart HR ( фитнес тракер ) и Forerunner 235 ( спортен часовник с GPS ). Elevate позволява непрекъснато проследяване на сърдечния ритъм, което води до по-акуратно пресмятане на изразходваната енергия в ежедневието. Vivoactive HR притежава и барометър/алтиметър, който ще е полезен за отчитането ( макар да има критики към коректните данни от подобни сензори по принцип ) на изменията във височината при определени спортни занимания.

 

 

Новото устройство запазва цветния ( чуствителен на допир и винаги включен Garmin Chroma Display ) екран на Viviactive ( може би е завъртян странично, но може и да е съвсем друг модел ), както и полезния GPS модул , който помага в проследяването на на трасетата. Налични за познатите специализирани приложения за бягане, колоездене, голф, плуване, а новост представлява поддръжката на гребане, ски и сноуборд. Нов режим Move IQ ( подобен на SmartTrack , който е стандартен при конкурентите Fitbit Surge и Fitbit Charge HR ) е способен автоматично и постоянно да разпознава и записва текущата физическа активност ( ходене, бягане, плуване и други ). Резултатите от проследяванията на различните физически активности се събират в подобреното приложение Garmin Connect, а в магазина Garmin Connect IQ могат да бъдат намерени допълнителни приложения, лица за екрана, допълнения и други. За външната персонализация ще се предлага каишки в 2 размера и 4 разцветки ( черно, бяло, ярко жълто и лава червено ), а цената им ще е 29.99 щатски долара.

Батерията на Vivoactive HR би трябва до издържа до 8 дни при включено измерване на активности и сърдечен ритъм. Употребата на GPS функцията обаче изразходва заряда за 13 часа. Цената на Vivoactive HR за САЩ ще е 249.99 долара. Няма информация за конкретна дата на пазарна премиера, но официалната страница на Garmin се споменава второто тримесечие на годината. Технологичната публика ще получи достъп до джаждата в дните на изложението MWC 2016, което стартира в Барселона от 22 февруари.comments powered by Disqus