GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2016-02-19 22:45:00


Днес Garmin представи и умния часовник Vivoactive HR.


Garmin анонсира Vivofit 3

Garmin Vivofit 3

Популярният производител Garmin днес анонсира новото поколение на сeрията от  "фитнес тракери" Vivofit. Vivofit 3( официалното име е Garmin® vívofit® 3 ) предлага достъпна цена, автоматично разпознаване на физическите активности и разнообразни стилове за външния вид.

Основната семпла идея на серията е запазена, защото третото й поколение отново предлага базово проследяване на физическите активности. Тук са включени статистики за изминатите стъпки, предоляни дистанции, изгорени калории и навиците при сън ( автоматично проследяване ). Налична е и интересната функция Move Bar, която следи навиците и времето на неактивност, за да мотивира към постигане на ежедневни цели. Голяма новост е интегрирането на софтуера Garmin Move IQ, който автоматично разпознава и записва списък от физически активности ( ходене, бягане, колоездене и плуване ), а събраните данни се изпращат към приложението Garmin Connect.

Vivofit 3 получава по-компектен външен вид на централния модул. Дисплеят, който е винаги включен и показва точния час, също е по-малък. Каишките вече са разнообразни и модерни. Батерията ( стандартна сменяема часовникова ) не се презарежда, но издържа до 1 година. Водоустойчивостта е до 50 метра. В новото устройство липсва сензор за сърдечен ритъм, какъвто се появи при Vivosmart HR и новия Vivoactive HR. Липсва и възможност за известия от свързания смартфон. Няма дори вибрация, която да се използва като аларма за събуждане или други уведомления.

Vivofit 3 ще бъде пуснат в продажба през второто тримесечие на годината. Основтата цена за САЩ е 99 долара, но се предлагат и различни пакети с дизайнерски каишки ( Jonathan Adler Bali, Jonathan Adler Capri, Alexandra ) в 2 размера. Технологичната публика ще получи достъп до джаждата в дните на изложението MWC 2016, което стартира в Барселона от 22 февруари.

Връзка към официалното прессъобщение за Garmin Vivofit 3.comments powered by Disqus