GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2016-02-23 22:24:00


Haier и досега предлагаше умни часовници за деца и възрастни, но това е първи опит за сериозен универсален продукт.


MWC2016: Haier представи умния часовник Watch

 Haier Watch

Популярното технологично изложение MWC 2016, което се провежда тези дни в Барселона, бе скромна сцена за премиери на носими електроники. Китайската компания Haier, която е по-позната с домакинската си техника, реши да изненада ( въпреки анонсирането на подобна разработка преди няколко седмици ) публиката с анонс на приятен умен часовник, който се нарича просто Watch.

Haier Watch предлага хардуерни спецификации и корпус от висок клас. Металното тяло от неръждаема стомана 316L в 3 разцветки ( златно, сиво и черно ) се комбинира с множество каишки и верижки. Защита от вода и прах е по стандарт IP56. Дисплеят е 1.4-инчов ( с разнообразни стилни лица за екран ), а резолюцията е 400 по 400 пиксела. Безелът е изтънчен, а изненадващо му липсва познатата  и неприятна черна лента ( т.нар. flat tyre ) за хардуера на екрана. Останалите характеристики включват Bluetooth 4.0 LE ( няма N FC, Wi-Fi или мобилна връзка), оперативна памет 1GB и място за данни от 8GB. Налични са вградени микрофон и говорител, които позволяват провеждането на телефонни разговори през свързан смартфон. За проследяването ( автоматично разпознаване и записване на различни спортове ) на физическата активност са интегрирани няколко сензора, включително и сензор за сърдечен ритъм.

Операционната система не е познатата платформа Android Wear, а модифицирана версия на Android 6.0 Marshmallow.

Продажбите на Haier Watch в някои европейски държави би трябвало да стартират през април, а цената ще е около 200 евро.comments powered by Disqus