GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2016-02-11 23:53:00


Samsung и MediaTek също представиха иновативни процесори за носими електроники.


Qualcomm представи Snapdragon Wear Platform

Qualcomm Snapdragon Wear Platform

Голяма част от предлаганите в момента умни часовници, работещи под управлението на операционната система Android Wear,  използват SoC ( system-on-chip ) "чипсета" Qualcomm Snapdragon 400, който всъщност е създаден за употреба в смартфони и таблети. Разработчиците на технологичния гигант Qualcomm много добре знаят, че бъдещите електроники за носене ще изискват по-специализиран хардуер. Затова тази седмица бе анонсирана новата серия Snapdragon Wear Platform, чийто първи член е "чипсетът" Snapdragon Wear 2100. Неговата задача е създаването на по-компактни и енергоективни устройства, които да са по-свързани и с повече сензори.

Snapdragon Wear 2100 е около 30% по-малък от Snapdragon 400, а консумираната енергия е с 25% по-малко. Въведени са енергоефективни  Wi-Fi и Bluetooth модули, но и нов LTE модем, който интегрира GNSS за постоянна свързаност. Новият хардуер е подходящ за носими електроники ( умни часовници, умни гривни, умни очила и  т.н.), но и други устройства, защото поддържа Android.

Snapdragon Wear 2100 вече е достъпен за производителите на електроники за носене. Съвсем скоро би трябвало да видим устройства, които се възползват от подобренията му. Корейският гигант LG дори вече обяви, че работи върху нов умен часовник, който ще използва Snapdragon Wear 2100.

Връзка към прессъобщението на Qualcomm.comments powered by Disqus