GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2016-03-19 16:42:00


Nixon Mission е нещо като офроуд 4х4 машина в света на умните часовници. Доста прилича на Casio WSD-F10, който обаче е удароустойчив.


Baselworld 2016: Nixon Mission е спортен часовник с Android Wear

Nixon Mission с Android Wear

Вече сме Ви разказвали за интересния умен часовник за Nixon Ultratide. В рамките на важното изложение Baselworld 2016 ( 7 - 24 март в Базел, Швейцария ) популярната калифорнийска компания представи умен часовник със спортна насоченост, който е описан като “the world’s first ultra-rugged, action sports smartwatch.”. Nixon The Mission се управлява от операционната система Android Wear, а хардуерът включва най-новата платформа Qualcomm Snapdragon Wear 2100.

Nixon Mission с Android Wear

Устройството пристига с допълнителен софтуер към стандартната функционалност на Android Wear. Налични са предварително инсталирани приложения за известяване за сърф ( данни от Surfline ) и ски ( данни от Snocountry ) условия в реално време, както и проследяване на сесиите на физическа активност чрез Nixon Trace. Джаджата се намира в корпус от поликарбонат с метален безел, а покритието на стъклото е Gorilla Glass. Защитата от вода е 10 ATM ( 100 метра ). Вградения микрофон е защитен от специална мембрана GoreTex, което позволява употребата му при всякакви условия.  Наличен е и GPS модул, но влиянието на употребата му върху издръжливостта на батерията засега не е уточнена.

Nixon Mission

Ето и част от техническите характеристики на The Mission:

  • Процесор: Qualcomm Snapdragon Wear 2100
  • Операционна система: Android Wear
  • Свързаност: Bluetooth
  • Дисплей: чуствителен на допир AMOLED
  • Размер на корпуса: 48 милиметра
  • Материали на корпуса: порикарбонат с безел от стомана 316L
  • Цветове:15 варианта
  • Верижки: сменяеми 20 варианта

Nixon Mission ще бъде достъпен за покупка по-късно през годината. В официалната страница на производителя ще е наличен конфигуратор на външния вид ( покритие на безел, цвят на безел, цветове на каишките). Цената трябва да е около 400 евро.comments powered by Disqus