GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2016-05-16 22:34:00


Ако картите бъдат изиграни правилно, Xiaomi Mi Band 2 отново би трябвало да бъде абсолютен пазарен хит. Все очакваме и премиера на умен часовник на Xiaomi.


Xiaomi Mi Band 2 ще бъде представена през юни

Xiaomi Mi Band 2

За наследник на изключително успешната умна грива Xiaomi Mi Band ( нашето най-подробно ревю е тук ) се шуми отдавна. Преди половин година устройството получи подобрена версия ( добавяща сензор за сърдечен ритъм ) на първото си поколение под името Xiaomi Mi Band 1S ( наричан и Pulse ), но очакванията за премиера на изцяло нов продукт бяха насочени към месец май, защото тогава щеше да бъде представен фаблетът Xiaomi Mi Max. През април шефът на Xiaomi Lei Jun "случайно" показа джаджата на фирмено мероприятие. По-късно стана ясно, че са се появили неуточнени производствени проблеми, който ще забавят старта на предлагането на Xiaomi Mi Band 2. Пречките явно са преодолени, защото същото CEO на Xiaomi официално потвърди, че очакваната премиера ще се случи в началото на месец юни.

Все още няма детайлна информация за характеристиките на Xiaomi Mi Band 2, но знаем, че ще е наличен дисплей, който ще предлага достатъчно информация ( постижения, точен час, ниво на батерия и т.н.), за да се намали зависимостта от свързан смартфон. Това бе  потвърдено и от изтекли по-рано снимки ( връзка към публикация в GizmoChina ). Вероятно нововъведенията ще повишат цената на Xiaomi Mi Band 2, но се надяваме познатата достъпност на оригинила да се запази. По традиция продажбите би трябвало да стартират първо на китайския пазар, но дори и през него са възможни доставки за потребителите по света.comments powered by Disqus