GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2016-07-12 21:58:00


Разработките на Google вероятно ще използват новия виртуален асистент Google Assistant, които трябва да е голямо подобрение спрямо познатия Google Now.


Google разработва 2 умни часовника?

От известно време из технологичните медии се слухове, че гигантът Google ще добави две собствени разработки на умни  часовници към разнообразната си хардуерна гама. Устройствата би трябвало да работят под управлението на фирмената "wearables" операционна система Android Wear, която обаче по традиция ще бъде разширена с нещо допълнително. Порталът Android Police е създал "рендери" ( връзка към публикацията ), базирани на материали от техни информатори, а целта е била запазване на анонимносттта на тези оригинални източници. Резултатът е много точно копие на визията на разработваните джаджи, но се уточнява се , че крайните продукти могат да изглеждат доста по-различно.

Google Angelfish и Swordfish

По-големият и по-мощен модел, който ще се нарича Angelfish, изглежда по-груб и вероятно е насочен към потребителите от мъжки пол. Swordfish пък е името на варианта с доста по-изчистена и компактна форма.

Angelfish, които ще притежава повече възможности, би трябвало да има диаметър от 43.5 милиметра, а дебелината да е 14 милиметра. Устройството вероятно ще предлага самостоятелна мобилна връзка ( LTE ), както и GPS модул и сензор за сърдечен ритъм. Повече функции ще изискват и повече физически бутони ( на изображението виждаме 1 коронка и 2 по-малки бутона ), макар досешните умни часовници с  Android Wear да използваха само един бутон.

Swordfish може би ще пропусне наличието на горните 3 модула ( LTE, GPS и HRM ), но пък ще се събира в по-компактен корпус, чийто размери ще са 42 и 10 милиметра. Разцветките тук вероятно ще са 3 - silver, titanium и rose gold. Засега се твърди, че само Swordfish ще може да се възползва от новите сменяеми верижки и каишки MODE на Google ( на следващото изображение ).

Google MODE

При варианта Swordfish може би ще има известно разстояние между безела ( рамката на корпуса ) и екрана, което явно е някакъв опит за избягване на досадната неактивната зона ( черна лента или "flat tire", която е нужна за хардуера ), която познаваме от дисплеите на други умни часовници.

На дисплея на Angelfish е демонстрирана новата възможност за модифициране ( в случая 8 "резена" с различна информация ) на лицата за екрана, която бе предложена с обновлението Android Wear 2.0.

Първоначалните слухове твърдяха, че двата умни часовника ще се появят под марката Nexus, но сега се предполага, че брандът ще е Pixel ( използван при Chrome OS устройства ) или просто Google. Засега няма конкретна информация за предстоящо официално анонсиране.comments powered by Disqus