GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2016-09-07 23:00:00


GPS и водоустойчивост са функциите, които правят Apple Watch Series 2 сериозен конкурент сред спортните умни часовници.

Сравнение на спецификациите на Series 1 и Series 2 - тук.


Apple Watch Series 2 е официално представен

Apple Watch Series 2 watchOS 3

Ежегодната традицията повелява, че трудещите се в компанията Apple представят плодовете на труда си в началото на месец септември. Днес се случиха премиерите на новото поколение на легендарния умен телефон iPhone ( сега във версии 7 и 7 Plus ), новите умни слушалки AirPods и наследника на умният часовник Apple Watch.

Макар новото поколение, наречено Apple Watch Series 2, да запазва дизайна на оригинала, то пристига с ключови обновления в ключови компоненти. Най-важните новости са интегрирането на GPS модул и осигуряването на водоустойчивост ( до 50 метра, а за плувците дори са предвидени опции за проследяване на активности в басейн или открити води ). Дисплеят е 2 пъти по-ярък ( второ поколение OLED Retina с Force Touch2 и яркост 1000 nits), а новият двуядрен процесор, наименуван S2, осигурява 50% по-голяма изчислителна мощност. Графичният модул също е подобрен, за да даде 2 пъти по-сериозна производителност.

Умните часовници Apple Watch Series 2 се управляват от операционната система watchOS 3 ( подобрена производителност, нови лица, нов интерфейс, Instant Launch, приложение Breathe, разпознаване на ръкопис, Control Center, SOS функция, нови API и други), която ще бъде достъпна ( от 13 септември ) и за съществуващите модели от първото поколение, което пък ще продължи да се продава и под името Apple Watch Series 1. Обновеният оригинал ще притежава двуядрен процесор ( наречен S1P, но му липсва GPS ), нов GPU ( графичен процесор ) и watchOS 3.

Както и при първото поколение, корпусът ( в няколко разцветки и материали за корпуса - алуминий, неръждаема стомана или керамика ) на Apple Watch Series 2 ще се предлага в 2 варианта - 38 ( екран с 272 по 340 пиксела ) и 42 милиметра ( екран с 312 по 390 пиксела ).

Apple Watch Series 2 Hermes

В партньорство с Hermes е подготвена серия със страхотни каишки и верижки, а бяла керамична версия ( твърди се, че е 4 пъти по-устойчива на надраскване от металната версия ) е наречена Apple Watch Edition.

Apple Watch Series 2 Nike+

Спортният гигант Nike пък е помагал в разработването на версия Apple Watch Nike+, коята идва в свежи разцветки и с интересна каишка ( подобна на използваната преди време в Nike+ SportWatch от TomTom ).

Apple Watch Series 2 ще бъде достъпен за предварителна поръчка от 9 септември, а пазарната премиера в 25 страни е планирана за 16 септември ( Nike+ Edition от края на месец октомври ). Цените стартират от 369 щатски долара ( за Series 2 и Nike+, а Hermes и Edition от 1149 щатски долара ). Обновеният оригинален модел, който вече ще се нарича Apple Watch Series 1, ще се предлага от 269 щатски долара.comments powered by Disqus