GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-05-07 22:44:00


Ако няколко идеи за удължаване на издръжливостта на батерията на Apple Watch биха Ви заинтригували, прегледайте нашата специална статия!


Как да настроим, свържем и синхронизираме Apple Watch с Apple iPhone?

Макар дългоочакваният умен часовник Apple Watch да пътува от няколко дни към своите купувачи по света, ние не сме сигурни, че все още много българи са се добрали до новата джаджа на фамозната калифорнийска компания. Въпреки това решихме да подготвим стегнато и ясно упътване за настройването, свързването и синхронизирането на умния часовник с умния телефон.

Упътване за настройка на Apple Watch

Преди да започнете:

  • Умният часовник Apple Watch може да бъде свързан само с умни телефони iPhone, чиято версия е 5 или по-висока ( iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6 или iPhone 6 Plus ). Нужно е наличието на операционна система iOS 8.2 или по-висока. Към iPhone може да бъде свързан само един Apple Watch по едно и също време.
  • Проверете дали Bluetooth на iPhone е активен! Това можете направите в менюто Settings > Bluetooth > Bluetooth on.
  • Проверете дали iPhone е свързан към Wi-Fi или мобилната мрежа!
  • Включете Apple Watch чрез натискане и задържане на страничния бутон, който се намира до ( под ) коронката Digital Crown. Задръжте бутона до появяване на логото на Apple. Изчакайте Apple Watch да зареди, за да видите меню за избор на език.
  • Проверете дали и двете устройства са заредени. Поставете ги близо едно до друго, за да започнете безпроблемно свързване  и синхронизиране.

 

Стъпка по стъпка

Настройка и свързване на умен часовник Apple Watch с Apple iPhone

1. Отворете приложението Apple Watch на вашия iPhone.

То е интегрирано в iOS, а това показва важността на Apple Watch за технологичния гигант. Изберетe желания език на екрана на Apple Watch. За целта можете да използвате коронката или екрана.

2. Сдвояване на устройствата

Натиснето бутона Start Pairing на Apple Watch, а след това на iPhone. Анимация за сдвояването ще се появи на екрана на Apple Watch

3. iPhone над Apple Watch

Тук идва странната, но уникална част от свързването. На екрана на iPhone ще се появи нещо като режим за снимане. Поднесете Apple Watch зад задната камера на iPhone. Опитайте са да наместите анимацията на екрана на Apple Watch в рамката на дислея на iPhone. Ако нещата се получат точно, ще получите съобщение за успешно свързване.

Сврързване на смарт часовник Apple Watch към iPhone чрез камерата

Ако липсва анимация на екрана на Apple Watch или iPhone не я разчита, ще трябва да извършите ръчен процес на сдвояване на устройствата. Той е описан в края на тази страница.

4. Първоначално настройка и избор на китка, на която ще бъде носен умният часовник

Ако процедурата е успешна дотук, следва настройване на Apple Watch. Бутони с подобни заглавия ще се появят на екрана на iPhone. Ако свързвате устройствата за първи път, ще получите бутон "Set Up Apple Watch". При другия вариант ще имате възможност за възстановяване на настройките от архив, а бутонът ще бъде "Restore from Backuр". При настройване за първи път следва стъпка за избор на ръката, на която ще се носи джаждата. Ще трябва да се съгласите и с условията и правилата за ползване на устройството.

5. Въведете Вашата парола за Apple ID

Въвеждането на паролата е нужно, за да могат да бъдат използвани функции като Digital Touch, Apple Pay и Handoff.

6. Преглед на настройките

След въвеждането на паролата за Apple ID ще се появат страници с необходими потвърждения за някои от системните приложения. Изберете желаните настройки за Usage and Diagnostics, Location Services и Siri, а те ще се трансферирани от iPhone към Apple Watch ( и обратно ). Всяка промяна ще се отразява и на двете устройства.

7. Създайте код Passcode!

Passcode е нужен за функции като Apple Pay. На екрана на iPhone можете да изберете бутоните "Create a Passcode" или "Add a Long Passcode", а самият код се създава на дисплея на Apple Watch (въвежда се 2 пъти). Тук можете да активирате възможността за отключване на вашия iPhone с вашия Apple Watch. Създаването на Passcode може и да бъде прескочено.

8. Синхронизиране на приложенията

Изберете "Install All", за да синхронизирате приложенията на iPhone с Apple Watch. Това ще бъде валидно само за съвместимите приложения. Ако изберете "Choose Later", синхронизацията ще се случи само за данните от Mail, Contacts, and Messages.

Синхронизиране на приложения на Apple Watch

Следват няколко минути на синхронизиране, а времетраенето зависи от обема на информацията от приложенията, която устройствата трябва да обменят. Отново напомняме, че за безпроблемна процедура е добре устройствата да са едно до друго. Звуков сигнал и вибрация на часовника ще укажат завършването на процедурата.

Честито!

Предлагаме Ви да разгледате приложението Apple Watch на iPhone, за да изучите и изпробвате всички допълнителни настройки и възможности.

Ръчно сдвояване на Apple Watch и Apple iPhone

  1. Включете Apple Watch, изберете желан език и изберете "Start Pairing" на двете устройства!
  2. Изберете "Pair Apple Watch Manually" на екрана на iPhone!
  3. Изберете иконата "Инфо" ( I ) на екрана на Apple Watch, на който би трябвало да се появи циферблат!
  4. Изберете от екрана на iPhone името на вашия Apple Watch, което ще видите на екрана на умния часовник!
  5. 6-цифрен код ще се появи на екрана на Apple Watch. Въведето го на екрана на iPhone!

 comments powered by Disqus