GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-10-15 00:06:00


Официалният комплект Cardboard на Google вече имаше 2 версии. Той не се продава, а се подарява на различни събития на технологичния гигант.


Google добави поддръжка на Cardboard VR в приложението Street View

Google Cardboard VR Street View

Обновление на приложението Google Street View за iOS и Android от 12 октомври добави поддръжка на платформата Cardboard. Новата версия ще позволи на притежателите на комплект Cardboard ( "направи си сам" система / комплект / viewer за виртуална реалност на Google, но се предлага от много производители ) да изберат почти всяка локация ( където са минали колите, велосипедите и хората на Google ) на планетата и да получат изглед на 360 градуса.

Ето стъпките за употреба на Cardboard със Street View:

  • Ако иконката Pegman ( оранжевото човече ) се появи на екрана, то в тази точка 360-градусовата картина е достъпна
  • Избор на локация.
  • След това изберете иконката на Cardboard, която може да бъде намерена в горния десен ъгъл!
  • Поставяне на устройството в Cardboard комплекта
  • Можете да се огледате наоколо!
  • Страничният бутон се използва са придвижване напред по улицата

Публикацията в официален блог на Google съобщава и за други постижения на приложението Cardboard ( Android и iOS ). То вече е достъпно на 39 езика в 100 държави. Технологичният гигант твърди, че повече от 15 милиона приложения, съвместими с Cardboard, са били изтеглени в Google Play. В помощ на разработчиците  пък е публикувана документация на 10 езика за създаване на VR приложения за Cardboard.

Google Cardboard

Напомняме, че всеки ентусиаст може сам да си направи система Cardboard, защото чертежите са достъпни за безплатно изтегляне. Ако някой смята това за излишно занимание, вече e наличен сериозен списък от сертифицирани комплекти. В Мрежата са налични и много неофициални продукти на символични цени.comments powered by Disqus