GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2016-02-07 21:00:00


Детайлното упътване за настройване на HTC Vive можете да откриете тук .


HTC публикува официално упътване за настройване на Vive

HTC Vive Pre VR

Вече Ви информирахме за наближаването на пазарната премиера на дългоочакваната VR система на HTC ( захранвана от Steam VR чрез партньорството с Valve ). Предварителната поръчка на HTC Vive ( в обновения вариант Pre ) ще бъде възможна от 29 февруари, а доставките към масовата публика ще стартират след месец април. Преди това 7000 бройки от версията HTC Vive Developer Kits ще бъдат произведени и изпратени към разработчиците.

Упътване за HTC Vive

Процесът явно върви по план, защото тези дни тайванският производител публикува на страницата си официално упътване ( Ръководство на потребителя ) за настройване на системата HTC Vive. Документът показва всички елементи ( лещи, сензори, бутони, камера, микрофон, окабеляване, портове, сигнални светлини, контролери и т.н.. ) на системата и предлага различни детайли от конфигурирането ( настройване на лещите, свързване на кабелите, почистване на частите, зареждане и свързване на контролерите, инсталиране на базови станции, исталиране на приложението Steam ), но сякаш най-интересни са страниците за подредбата на помещението, в което ще се оформи зоната на виртуалната среда. Ако потребителят иска да ползва системата ( шлема ) и контролерите й пълноценно , ще трябва да подготви помещение с минимален размер от 150 на 200 сантиметра. При липса на място ще се предлага възможност за конфигуриране на системата за правостоящ или седнал потребител ( режим Standing only ), но все пак изискванията ще зависят от конкретното VR съдържание.

HTC Vive

Упътването прави и подсказка, че вграден в шлема USB порт има потенциал да позволява употребата на устройства ( примерно контролери ) от други производители.

Окомплектовка на HTC Vivecomments powered by Disqus