GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2016-01-13 23:20:00


Пазарната премиера на HTC Vive бе обещана за края на 2015г., но няколко месеца закъснение не са проблем, защото системата се очертава като най-добрия VR продукт на пазара.


Предварителните заявки за HTC Vive ще са достъпни от 29 февруари, а доставките стартират през април

HTC Vive Pre VR

Дългоочакваната VR система на HTC, която се захранва от Steam VR чрез партньорството с Valve, е във финалната фаза преди своята пазарна премиера. Това става ясно от интервю с шефа на тайванския производител за популярната медия The Telegraph ( връзка към интервюто ). CEO-то Cher Wang е заявила, че системата им за виртуална реалност ще бъде достъпна за предварителна поръчка от 29 февруари. Тази информация съвпада със съобщението ( връзка ) от официалния блог на HTC, което твърдеше, че доставките на потребителската версия към масовата публика ще са възможни от месец април, но преди това ще бъдат произведени и доставени 7000 бройки за разработчици ( HTC Vive Developer Kits ). Наскоро бе представено второто поколение на проекта, което са нарича HTC Vive Pre. То предлага по-добър дисплей, нов дизайн на контролерите, изпипана предна камера и подобрено удобство на шлема ( очила ). Около цената на HTC Vive все още има само слухове, но става ясно, че изискванията към свързания компютър ще са сериозни, а минималната цена на нужния хардуер ще е около 1000 евро.

HTC Vive

В горецитираното интервю с шефа на HTC става ясно, че VR сегментът се очертава като най-важен за бъдещето на HTС. Това може би е логично стечение на обстоятелствата, защото прозводителят има сериозни проблеми при бизнеса си с мобилни телефони.comments powered by Disqus