GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2016-02-22 00:02:00


HTC Vive е съвместна разработка на HTC и Valve.


MWC2016: HTC Vive ще струва 799 щатски долара

HTC Vive

След всякакви предсказания за цената на дългоочакваната VR система на HTC става ясно, че истината е някъде по средата. HTC Vive ще струва 799 щатски долара. Вече ви информирахме, че предварителните поръчки ще са възможни от 29 февруари, а доставките ще стартират през април.

Цената на HTC Vive е с 200 щатски долара по-висока от сумата, която е нужна за покупка на конкурентната VR система Oculus Rift. Макар цената да е по-ниска от масово коментирани нива от 1000 щатски долара, HTC Vive засега остава най-скъпата VR система на пазара, защото не очакваме PlayStation VR да надсочи тази сума. Иначе базовата окомплектовка е сериозна - 2 контролера, базовите станции Lighthouse , някакви слушалки и 2 игри ( Job Simulator: The 2050 Archives и Fantastic Contraption ).

Актуалната версия на HTC Vive притежава камера, подобрени ленти за главата, усъвършенствани мотори и доизпипан комфорт на шлема. Най-новата функция, наречена Vive Phone Services, предлага възможност за връзка с iPhone или смартфон с Android, за да бъдат получавани известия, ако потребителят е във VR средата.

Предварителните поръчки на HTC Vive ще са възможни в 24 държави от сутрешнитe часовe ( 10am ET ) на 29 февруари. VR системата ще се предлага и в комплекти със съвместими компютърни конфигурации, но все още няма информация за партниращите производители. В момента HTC Vive е достъпен за тест от технологичната публика, която ще посети изложението MWC 2016.

Ако не сте запознати с минималните изисквания на HTC Vive към свързаната компютърна конфигурация, ето ги и тях:

  • Видеокарта: - NVIDIA GeForce® GTX 970 / AMD Radeon™ R9 290 еквиваленти или по-мощни
  • Процесор: - Intel® i5-4590 / AMD FX 8350 еквиваленти или по-мощни
  • Оперативна памет RAM: - 4GB+
  • Видео изход: - HDMI 1.4 или DisplayPort 1.2 или по-нови
  • USB порт: - 1x USB 2.0 или по-нов
  • Операционна система: - Windows 7 SP1 или по-висока


comments powered by Disqus