GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2016-01-06 19:56:00


Oculus спази обещанието си за стартиране на продажбите в началото на 2016г.. Ако притежавате подходящ компютър, можете да поръчате Oculus Rift на този адрес.


CES2016: Oculus Rift е достъпен за предварителна поръчка

VR Oculus Rift

Дългоочакваната система за виртуална реалност Oculus Rift вече е достъпна за предварителна поръчка. Цената е 599 щатски долара, а доставките започват през месец март на 2016г.. В комплекта се включва VR устройството ( шлем, очила ), един контролер Xbox One, дистанционно управление, нужните кабели и 2 игри - Lucky's Tale на Playful и EVE: Valkyrie на CCP.

Oculus Touch

Още веднъж се потвърждава се новината, че засега окомплектовката на Oculus Rift няма да включва специалния контролер Touch, защото производителят има нужда от още малко време, за да подобри удобството при употреба и разпознаването на позицията на ръцете.

VR Oculus Rift

Вече са ясни и минималните изискваният към хардуера на компютъра, който ще е свързан към Oculus Rift. Подготвен е и специален софтуер ( връзка за изтегляне ), който автоматично да провери дали настоящата Ви компютърна конфигурация има шанс да се сработи с VR системата. Налични за покупка са и готови конфигурации ( Oculus Ready PCs ) от реномирани производители като ASUS, Dell и Alienware.

Минимални изисквания на PC за Oculus Rift:

  • Графична карта: NVIDIA GTX 970 / AMD R9 290 , еквивалентна или по-мощна
  • Процесор: Intel i5-4590 , еквивалентен или по-мощен
  • Оперативна памет: 8GB RAM или повече
  • Video Output Compatible HDMI 1.3
  • USB портове: 3x USB 3.0 и 1 x USB 2.0
  • Операционна система: Windows 7 SP1 64 bit или по-нова

Обновено: Стартирането на доставкиге ще е от юли, а към комплекта е включен и IR сензор на статив.comments powered by Disqus