GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2016-03-23 01:35:00


Sony PS VR е най-достъпната VR система, особено при притежание на PS4.


Финални детайли около Sony PlayStation VR

Sony PlayStation VR

Настоящата година трябва да е годината на системите за виртуална реалност, а в последните дни се изясниха и финалните детайли около най-достъпния продукт сред трите "големи" VR играча. Виртуалните "очила" на японския гигант Sony, които ще работят с фамозната игрова конзола PlayStation ( версия 4 ), ще получат пазарна премиера на 31 октомври 2016г.. Това съобщи технологичният производител в рамките на мартенското събитие Game Developers Conference 2016, което се проведе в Сан Франциско. Макар системата PlayStation VR да е готова, периодът в края на годината е нарочно избран ( и заради Коледните и Новогодишни празници ), за да се осигури достатъчно време за произвеждане на нужните количества, защото Sony е продал около 36 млн. броя от конзолата PlayStation 4, която е напълно готова за виртуалната реалност. Компанията ще се опита да се възползва от тази огромна потребителска база и да яхне вълната, защото виртуалната реалност все още е скъпо удоволствие за сегмента на персоналните компютри, макар там VR изживяването да е признато за по-добро, защото хардуерът е по-добър.

Sony PlayStation VR

За най-нетърпеливите потребители Sony предлага 2 варианта за включване в опашката за октомврийската премиера. От 22 март е отворена възможност за предварителна поръчка на пълния комплект, наречен PlayStation VR Launch Bundle. От 29 март пък ще бъде достъпен базов пакет PlayStation VR core. Цените са 499 и 399 щатски долара, което е доста по-достъпно ниво от PC конкурентите Oculus Rift ( 599 щатски долара ) и HTC Vive ( $799 щатски долара ).

Ето съдържанието на вариантите:

 • Съдържание на комплект PS VR ( core bundle ):
  • PS VR очила ( headset )
  • PS VR кабели
  • Стерео слушалки
  • PlayStation VR демонстрационен дикс ( Demo Disc )
 • Камера PlayStation Camera
 • 2 контролера PlayStation Move ( motion controllers )
 • Диск с игра PlayStation VR Worlds ( връзка към описание )

Количествата от първата вълна бяха моментално изчерпани в голяма част от патньорската мрежа ( примерно Amazon ), но в следващите месеци ще има нови партиди.

Sony PS VR и PS4

Базовият вариант PlayStation VR core е предназначен предимно за тези потребители, които по друга причина вече са закупили камерата PlayStation Camera ( много използвана с PlayStation 4), която е нужна на системата, за да следи движението на потребителя и да настройва визуалното поле във виртуалната реалност. Контролерите PlayStation Move са специално разработени за използване във виртуална реалност, но актуалният контролер DualShock също ще е съвместим.

Sony се похвали и с подписването на  договори с над 230 малки и големи компании, който вече създават разнообразно VR съдържание ( примерно Star Wars Battlefront за VR ще се предлага ексклузивно за PS VR ) за премиерата през есента.

Sony PlayStation VR

Ако все още не сте запознали с техническите характеристики на PlayStation VR , можем кратко до изясним, че системата притежава 5.7 инчов екран с FULL HD резолюция от 1920 x 1080 пиксела. Полето на видимост е 100 градуса, а опресняването - 120Hz ( Oculus Rift и HTC Vive са на 90Hz ). Повече детайли и история можете да откриете в една наша по-ранна публикация тук.comments powered by Disqus