GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-09-29 00:09:00


Единственият проблем остава високата цена на съвместимите флагмани на Samsung, но изискванията към качеството на цветовете и мощта на хардуера не дават възможност за компромис.


Samsung представи потребителска версия на Gear VR за 99$ щатски долара

Samsung Gear VR

По време на конференцията Oculus Connect 2 гигантът Samsung представи първа потребителска версия на своята мобилна Gear VR система ( съвместен проект с Oculus на Facebook ). За разлика от версията Samsung Gear VR Innovator Edition за смартфона Galaxy S6 / edge ( представена по-рано през годината ), подобреното финално предложениe e съвместимо с повече устройства на Samsung  ( Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+, S6 и S6 edge ). Засега липсва съвместимост със смартфони на други производители. Сериозен списък от компании ( като Hulu, Netflix и Twitch, а скоро и  Vimeo, TiVo, Lionsgate и  20th Century Fox ) са обявили планове за поддръжка на новата система с нарочен VR материал ( филми, игри и друго експериментално съдържание )  през близките месеци, но това не означава, че веднага ще бъдем залети с големи количества от видеосъдържание в 360 градуса.

Samsung Gear VR

Samsung Gear VR е 22% по-лек ( 310 грама ) в сравнение с Gear VR Innovator Edition, но обещава по-добър комфорт, който е резултат от по-качествените материали. Системата предлага ъгъл на видимост от 96 градуса, както и проследяване на движението на главата чрез акселерометър, жироскоп и сензор за близост ( проверява дали системата е монтирана на главата ). Устройството включва и подобрен страничен "тракпад" ( tactile directional trackpad ).

Спецификации на Gear VR:

  • Размери / Тегло: 201.9 х 116.4х 92.6 мм / 310г
  • Сензори: Акселерометър, жирометър, сензор за близост (Mount/Unmount Detection)
  • FOV Полезрение: 96 градуса
  • IPD обхват: 54 ~ 70 мм ( Fixed Lenses )
  • Разцевтик: Frost White
  • Съвместимост: microUSB връзка към Galaxy Note 5, S6 edge+, S6, S6 edge

Най-хубавата част от новината е сумата, за която потребителите ще могат да закупят Samsung Gear VR от ноември. Цената за САЩ е 99$, а пазарната премиера за останалите пазари няма да се забави много.comments powered by Disqus